Το στοίχημα από... μέσα
Ανοικτά τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ στο lock down Ανοικτά τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ στο lock down
Στην απόφαση να εξαιρεθεί το δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ από τα νέα περιοριστικά μέτρα κατέληξε η κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει τόσο τα παραδοσιακά πρακτορεία... Ανοικτά τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ στο lock down

Στην απόφαση να εξαιρεθεί το δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ από τα νέα περιοριστικά μέτρα κατέληξε η κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει τόσο τα παραδοσιακά πρακτορεία ΟΠΑΠ, όσο και τα καταστήματα Play στις περιοχές που υπάρχει «μίνι» lockdown και κατοικεί εκεί το 60% του ελληνικού πληθυσμού. Η θετική αυτή εξέλιξη προκαλεί σήμερα σήμερα σημαντική άνοδο της μετοχής, σε ποσοστό σχεδόν 5%, ενώ και χθες κινήθηκε ανοδικά.

Σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, το δίκτυο του ΟΠΑΠ τοποθετήθηκε μαζί με το υπόλοιπο λιανέμποριο που παραμένει ανοικτό, αλλάζοντας το καθεστώς που βρισκόταν μέχρι και πριν 2 εβδομάδες, όταν είχε τοποθετηθεί στις υπηρεσίες εστίασης, όπως σημειώνει η Pantelakis Securities. Όπως και με το υπόλοιπο λιανεμπόριο, τα καταστήματα του ΟΠΑΠ θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα και μέχρι τις 16 Νοεμβρίου στις περιοχές υψηλού κινδύνου όπως είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, που αντιπροσωπεύουν το 10% του ελληνικού πληθυσμού.

Υπενθυμίζουμε πως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ παρέμειναν κλειστά για δύο μήνες και τα Play για σχεδόν τρεις μήνες την άνοιξη, όταν και υπήρχε το πλήρες lockdown. Τότε η ΟΠΑΠ είχε προειδοποιήσει πως κάθε μήνας πλήρους lockdown προκαλεί πλήγμα 45 εκατ. ευρώ στα EBITDA και είχε αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν 20 εκατ. ευρώ μηνιαίως από τη ρευστότητα της εισηγμένης.

Ο αντίκτυπος αυτή την φορά αναμένεται να είναι πολύ μικρότερος, καθώς μόλις το 10% από το σύνολο των καταστημάτων θα μείνει κλειστό για δυο εβδομάδες. Επιπλέον, εν αντιθέσει με την άνοιξη, η αθλητική δραστηριότητα θα συνεχίσει για όλες τις μεγάλες εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που θα επιτρέψει να συνεχιστεί η στοιχηματική δραστηριότητα.

Επίσης, από τη στιγμή που η ΟΠΑΠ αύξησε την συμμετοχή της στη Stoiximan (σε 69% από 37,5% και σύντομα θα γίνει 84,5% με σκοπό την πλήρη εξαγορά των δραστηριοτήτων σε Ελλάδα και Κύπρο), που κατέχει 45% του μεριδίου αγοράς στον διαδικτυακό στοιχηματισμό,  αυτό αναμένεται να δώσει ένα ασφαλές αντιστάθμισμα στην κάμψη των εσόδων από το δίκτυο καταστημάτων.

Πηγή: https://www.businessdaily.gr/

Avatar

insidebet

ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο insidebet υποστηρίζουμε τον υπεύθυνο στοιχηματισμό και συστήνουμε να παίζετε τυχερά παιχνίδια με μέτρο.
Επισκεφτείτε το www.kethea-alfa.gr για συμβουλές και υποστήριξη. ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ τηλ 1114.


Scroll Up