Το στοίχημα από... μέσα
Η βασική διαφορά μεταξύ «παίκτη» και «τζογαδόρου» Η βασική διαφορά μεταξύ «παίκτη» και «τζογαδόρου»
Οι διαφορές του παίκτη με τον τζογαδόρο είναι βασικότατες και πολλές φορές φτάνουν να χωρίζονται από μια λεπτή γραμμή. Από την πλευρά του παίκτη,... Η βασική διαφορά μεταξύ «παίκτη» και «τζογαδόρου»

Οι διαφορές του παίκτη με τον τζογαδόρο είναι βασικότατες και πολλές φορές φτάνουν να χωρίζονται από μια λεπτή γραμμή.

Από την πλευρά του παίκτη, όλη η διαδικασία του πονταρίσματος είναι απολαυστική. Πηγαίνει στο πρακτορείο, στον υπολογιστή ή στο smart phone του. Μελετάει στοιχηματικές ιστοσελίδες, περιοδικά, εφημερίδες. Άλλες φορές παίζει από ένστικτο ή με υποκειμενικότητα και «καρδιά». Το ποντάρισμά του σταματάει εκεί που του λέει η τσέπη του. Δεν υπερβαίνει τα όρια του και δε θέτει σε κίνδυνο βασικές ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του.

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει ο τζογαδόρος. Αυτός ο παίκτης που δεν παίζει πλέον μόνο για την απόλαυση, αλλά καθαρά επειδή δε μπορεί να κρατήσει απόσταση. Δεν μπορεί να σταματήσει.
Ο εθισμός στον τζόγο είναι μια «μάστιγα», ένα φαινόμενο που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Μάλιστα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ή οικονομικών προβλημάτων του ατόμου, της οικογένειάς του ή του στενού του κύκλου, φαίνεται πως υπάρχει μεγαλύτερη τάση στον τζόγο.

Δυστυχώς, ο άνθρωπος που τζογάρει ασταμάτητα, δεν μπορεί να πάψει να το κάνει, σε σημείο να «πουλάει» ακόμη και την προσωπικότητα του. Πολλές φορές, εξαιτίας του τζόγου δε μπορεί να κάνει βασικές λειτουργίες. Να κοιμηθεί, να δουλέψει, να αγαπήσει, να ερωτευτεί κλπ.

Πολλοί, φτάνουν σε σημείο να δανείζονται από γνωστούς, συγγενείς, φίλους, ακόμη και από τη γυναίκα τους ή την οικογένεια της. Όπως σε αρκετές ακόμη εξαρτήσεις, ο εθισμός στον τζόγο οδηγεί τον άνθρωπο σε ακραίες συμπεριφορές. Γίνεται βίαιος, απότομος, κλείνεται στον εαυτό του. Είτε κερδίζει, είτε χάνει δε μπορεί να σταματήσει να παίζει. Δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά η διαδικασία.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοούμε τα συμπτώματα, από τα πρώτα στάδια, βάζοντας «φρένο» προλαμβάνοντας την κατάσταση.

Ο εθισμένος δεν ΜΠΟΡΕΙ να παραδεχτεί το πρόβλημα του, ή το υποτιμά, θεωρώντας πως δεν είναι και τόσο σημαντικό ώστε να ζητήσει βοήθεια. Λάθος! Εκείνη ακριβώς είναι η στιγμή που πρέπει να ζητήσει βοήθεια από τα άτομα που εμπιστεύεται (οικογένεια, φίλους).

Το οξύμωρο της περίπτωσης του εθισμού στον τζόγο, είναι ότι ενδεχόμενο κέρδος, κάνει τον εθισμένο ακόμη πιο «πεινασμένο» για παιχνίδι, καθώς θεωρεί πως η τύχη του έχει χαμογελάσει για τα καλά.

Εάν οποιοσδήποτε νοιώσει την ανάγκη να μοιραστεί το πρόβλημά του και να λάβει βοήθεια πάνω σε αυτό, μπορεί να καλέσει την ειδική γραμμή του ΚΕΘΕΑ 1114, που απευθύνεται στην εξάρτηση στον τζόγο.

Avatar

insidebet

ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο insidebet υποστηρίζουμε τον υπεύθυνο στοιχηματισμό και συστήνουμε να παίζετε τυχερά παιχνίδια με μέτρο.
Επισκεφτείτε το www.kethea-alfa.gr για συμβουλές και υποστήριξη. ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ τηλ 1114.


Scroll Up